Menukaart | Grand café restaurant de Paris

= vegetarisch gerecht of vegetarische optie

Lunchkaart

van 10.00 - 16.00 uur

Maïs-, meergranenbol of lunchsalade...

Zalm | € 11,50

Gerookte zalm, geroosterde sesamdressing, edamame sojaboontjes, cherrytomaatjes &
krokante uitjes

Carpaccio | € 11,50

Carpaccio van ossenhaas met Old Amsterdam, pittenmelange, cherrytomaatjes,
rucola & truffelmayonaise

Tonijn | € 9,95

Tonijnsalade volgens eigen recept met augurk, dille, rode ui, ei, rucola & tonijnmayonaise

Amsterdamse Steak Tartare | € 11,50

Maïsbol of volkoren bol met Steak Tartare op Amsterdamse wijze;
met Amsterdamse uienchutney, ei, rucola & truffelmayonaise

Smokey Chicken | € 9,95

Gerookte kipfilet, Old Amsterdam, cherrytomaatjes, rucola & kerrie-mangomayonaise

Brie & Geit | € 11,25

Lauwwarme combinatie van brie & geitenkaas met zoet-gezouten notenmix, rucola & honing-mosterddressing

Yakitori | € 13,50

Malse ossenhaaspuntjes, gebakken op oosterse wijze, met shiitakes, bosui, paprika, taugé, sesamzaadjes & rucola

Thaise Kip | € 10,75

Gebakken gemarineerde kippendij, taugé, bosui, cashewnoten, geserveerd met chili-dressing & rucola

Lunch de Paris | € 13,75

Soep van pomodori & 3 Provençaalse sneetjes belegd met:
Tonijnsalade met augurk, dille, rode ui, rucola & tonijnmayonaise, Bourgondische kroket met mosterd, Gerookte kipfilet, Old Amsterdam, cherrytomaatjes, rucola & kerrie-mangomayonaise

MAALTIJDSALADES

De gerechten uit de categorie hierboven zijn tegen een meerprijs van vier euro ook verkrijgbaar als een maaltijdsalade.

Tosti’s op luxe Provençaals brood

Ham, kaas of ham & kaas | € 6,25
Ham, kaas & ananas | € 7,25
Brie, pittenmelange & honing | € 8,75

Uitsmijters op luxe Provençaals brood

Carpaccio  | € 12,25

3 spiegeleieren op carpaccio met pesto & Old Amsterdam .

Marseille | € 11,25

3 spiegeleieren met beenham & gegratineerd met oude kaas

Kroketten van de Bourgondiër

2 Bourgondische kroketten op brood | € 9,75
2 Bourgondische kroketten met frites | € 10,25

Onze kroketten zijn er ook in een vegetarische variant! 

Soepen met ambachtelijk broodje

Soep van het seizoen | Zie specialkaart
Soep van pomodori-tomaat met pesto | € 7,25

Tartes Flambées

Combinatie van pizza- en brooddeeg belegd met crème fraîche & rucola, gegratineerd met kaas aangevuld met naar keuze:

Combinatie van brie & geitenkaas met zoet-gezouten notenmix, rucola & honing | € 10,50
Gerookte kipfilet, Old Amsterdam, cherrytomaatjes & kerrie-mangomayonaise | € 10,25
Gerookte zalm, rode ui & geroosterde sesamdressing | € 10,75
Carpaccio van ossenhaas, Old Amsterdam, pittenmelange, cherrytomaatjes & truffelmayonaise | € 10,95

Kinderkaart

Uitsluitend tot 12 jaar
Voor de lunch | € 2,75

Boterham met ham, kaas, jam, pindakaas of hagelslag

Kinderpannenkoekje of poffertjes | € 5,75

Pannenkoekje geserveerd met stroop & poedersuiker of poffertjes met roomboter & poedersuiker

Minisoepje | € 4,00

Minisoepje van tomaat met pesto

Hoofdgerechtjes

Frites, salade en appelmoes & keuze uit:

Kipnuggets, kroket, kaassoufflés of mini-frikandellen | € 7,95
Biefstukje, sateetje, sparerib | € 8,95

Kinderijsje | € 4,75

Dinerkaart | Voorgerechten

vanaf 17.00 uur
Brood op de Plank | € 6,50

Naar keuze een grote maïsbol of desem-netelbol van Bakkerij in de Soete Suikerbol, geserveerd met seizoensdip & aioli

Pomodori | € 7,25

Soep van pomodori-tomaat met pesto, geserveerd met ambachtelijk broodje met gezouten flakes

Soep van het Seizoen | Zie specialkaart

Soep passend bij het seizoen, geserveerd met een ambachtelijk broodje met gezouten flakes

Carpaccio | € 10,95

Carpaccio van ossenhaas met Old Amsterdam, cherrytomaatjes, pittenmelange, rucola & truffelmayonaise met een ambachtelijk broodje met gezouten flakes

Champignons Dordogne . € 9,25

Champignons in bierbeslag geserveerd met truffelmayonaise

2Passos | € 12,50

Twee Big Black tijgergarnalen gegaard in knoflook, rode peper & limoen-roomboter, geserveerd met een ambachtelijk broodje met gezouten flakes

Gerookte Zalm | € 10,95

Tartaar van gerookte zalm met geroosterde sesamdressing, edamame sojaboontjes, cherrytomaatjes & krokante uitjes, geserveerd met een ambachtelijk broodje met gezouten flakes

Amsterdamse Steak Tartare | € 11,50

Steak Tartare op Amsterdamse wijze met Amsterdamse uienchutney, ei, rucola & truffelmayonaise, geserveerd met een ambachtelijk broodje met gezouten flakes

Brie & Geit | € 10,25

Pannetje met een combinatie van warme brie & geitenkaas met zoet-gezouten notenmix & honing, met een ambachtelijk broodje met gezouten flakes

Dinerkaart | Maaltijdsalades

Kijk voor onze selectie van maaltijdsalades bij de lunch gerechten

Dinerkaart | Hoofdgerechten

vanaf 12.00 uur
Saté van Varkenshaas | € 12,95

Spies met gemarineerde varkenshaas, geserveerd met satésaus, krokante uitjes, Indonesische kroepoek, frites & salade

Saté van Kippendij | € 13,95

Spies met gemarineerde kippendij, geserveerd met satésaus, krokante uitjes, Indonesische kroepoek, frites & salade

Biefstuk | € 16,95

Gebakken biefstuk met ambachtelijke kruidenboter, geserveerd met frites & salade

Spareribs | € 15,95

Zoet-pikant gemarineerde spareribs geserveerd met ambachtelijke aioli, geserveerd met frites & salade

Indian Curry | € 14,95

Gele curry met kippendij, peultjes, bataat, paprika, lente-ui en mango, geserveerd met sambalrijst, knoflook-naanbrood & salade

Chinatown | € 18,95

Gebakken malse ossenhaaspuntjes in oosterse saus met bosui, taugé, paprika en shiitakes, geserveerd met sambalrijst & salade

Specials

vanaf 17.00 uur
Tournedos | € 20,95

Ossenhaas uit de pan geserveerd met een zachte gorgonzolasaus
op gemarineerde pasta, geserveerd met salade

Vega | € 15,95

Pannetje met gegrilde courgette, aubergine, tomaat, paprika, rode ui met burrata,
oregano & uienkonfijt, geserveerd met frites & salade

Zalmfilet | € 19,95

Rosé gegaarde zalmfilet uit de oven met za’atar en tahin, geserveerd op babyspinazie met
citroenvinaigrette, frites & salade

2Passos | € 23,95

Vijf Big Black tijgergarnalen gegaard in limoen-roomboter, knoflook & rode peper,
geserveerd met een ambachtelijk broodje met gezouten flakes, frites & salade

Sharing Paris (vanaf 2 personen) | € 20,95 p.p.

Spareribs met zoet-pikante marinade,
Gele curry met kippendij, bataat, paprika, bosui & mango
Biefstuk geserveerd met ambachtelijke kruidenboter,
Varkenshaas met satésaus, krokante uitjes & Indonesische kroepoek,
geserveerd met frites & salade

Sharing DeLuxe (vanaf 2 personen) | € 26,95 p.p.

Tournedos uit de pan geserveerd met een zachte gorgonzolasaus,
Twee Big Black tijgergarnalen gegaard in knoflook, rode peper & limoen-roomboter,
Rosé gegaarde zalmfilet uit de oven met za’atar en tahin, met babyspinazie & citroenvinaigrette,
Kipspiesjes in zoete sojasaus, overgoten met oester-sesamsaus, met bosui & krokante uitjes,
geserveerd met frites & salade

Desserts

Crème Brûlée | € 7,50

Ambachtelijke crème brûlée met de smaak van het seizoen in combinatie met een
bijpassende ijssoort, geserveerd met slagroom

Nuts & Caramel | € 7,25

Coupe met softijs, notencrunch, zeezout-karamelsaus & een amandelkletskop,
geserveerd met slagroom

Red Fruit | € 7,50

Softijs met rood fruit & Bastogne-crunch, geserveerd met slagroom

Paris Blanche | € 7,25

Coupe softijs met pure chocoladesaus & een amandelkletskop, geserveerd met slagroom

Pancakes | € 7,50

Pancakes met een saus van aardbeien, bosvruchten, blauwe bessen, vanilleroom & marshmellows

CheeseCake | € 7,50

Ambachtelijke cheesecake volgens het recept van onze Hanneke in een smaak van het seizoen met een passende ijssoort, geserveerd met slagroom