Menukaart | Grand café restaurant de Paris

= vegetarisch gerecht of vegetarische optie

Lunchkaart

van 10.00 - 16.00 uur

Maïs-, meergranenbol of lunchsalade...

Zalm | € 13,95

Gerookte zalm, geroosterde sesamdressing, edamame sojaboontjes, cherrytomaatjes & krokante uitjes

Carpaccio | € 12,25

Carpaccio van ossenhaas met Old Amsterdam, pittenmelange, cherrytomaatjes, rucola & truffelmayonaise

Avocado | € 10,95

Tartaar van avocado waarin rode ui, peterselie, tomaat, een pepertje & sambal, geserveerd met granaatappel, abrikoos, krokante maïs, rucola & yoghurtdressing (dit gerecht is op verzoek vegan te verkrijgen)

Tonijn | € 10,25

Tonijnsalade volgens eigen recept met augurk, dille, rode ui, ei, rucola & tonijnmayonaise

Smokey Chicken | € 10,95

Gerookte kipfilet, Old Amsterdam, cherrytomaatjes, gegarneerd met rucola & kerrie-mangomayonaise

Geit | € 11,95

Geitenkaas uit de oven met honing-truffelvinaigrette, granaatappel, abrikoos, cashewnoten, cranberries & rucola

Yakitori | € 15,95

Malse ossenhaaspuntjes, gebakken op oosterse wijze, met shiitakes, bosui, paprika, taugé, sesamzaadjes, edamame sojaboontjes & rucola

Thaise Kip | € 11,50

Gebakken gemarineerde kippendij, taugé, bosui, cashewnoten, cherrytomaatjes, geserveerd met chili-dressing & rucola

MAALTIJDSALADES

De gerechten uit de categorie hierboven zijn tegen een meerprijs van vier euro ook verkrijgbaar als een maaltijdsalade.

LUNCH DE PARIS | € 14,50

Soep van pomodori & 3 Provençaalse sneetjes belegd met:
Ambachtelijke licht pittige eiersalade, Kroket van de Bourgondiër & Gerookte kipfilet met mango-kerriemayonaise

Tosti’s op luxe Provençaals brood

Ham, kaas of ham & kaas | € 6,50
Ham, kaas & ananas| € 7,50
Kaas, tomaat & salami | € 7,50

Uitsmijters op luxe Provençaals brood

Carpaccio  | € 12,95

3 spiegeleieren op carpaccio met pesto & Old Amsterdam

Beenham | € 11,50

3 spiegeleieren met beenham & gegratineerd met oude kaas

Kroketten van de Bourgondiër

1 of 2 kroketten op brood | € 6,95 / € 10,95
1 of 2 kroketten met frites | € 7,95 / € 11,95

Onze kroketten zijn er ook in een vegetarische variant! 

Soepen met ambachtelijk broodje

Soep van het seizoen | Zie specialkaart
Soep van pomodori-tomaat met pesto | € 7,25

Tartes Flambées

Combinatie van pizza- en brooddeeg belegd met crème fraîche & rucola, gegratineerd met kaas aangevuld met naar keuze:

Geitenkaas met honing-truffelvinaigrette, cashewnoten, abrikoos & cranberries | € 12,95
Gerookte kipfilet, Old Amsterdam, cherrytomaatjes & kerrie-mangomayonaise | € 11,25
Gerookte zalm, rode ui, edamame sojaboontjes & geroosterde sesamdressing | € 12,95
Carpaccio van ossenhaas, Old Amsterdam, pittenmelange, cherrytomaatjes & truffelmayonaise | € 12,50

Kinderkaart

Uitsluitend tot 12 jaar
Voor de lunch | € 2,95

Boterham met ham, kaas, jam, pindakaas of hagelslag

Kinderpannenkoekje of poffertjes | € 5,95

Pannenkoekje geserveerd met stroop & poedersuiker of poffertjes met roomboter & poedersuiker

Minisoepje | € 4,00

Minisoepje van tomaat met pesto

Hoofdgerechtjes

Frites, salade en appelmoes & keuze uit:

Kipnuggets, kroket, kaassoufflés of mini-frikandellen | € 8,50
Biefstukje, sateetje, sparerib | € 9,50

Kinderijsje | € 4,95

Softijs in kinderbeker met slagroom

Dinerkaart | Voorgerechten

vanaf 17.00 uur
Brood op de Plank | € 6,95

Naar keuze een grote maïsbol of desem-netelbol van Bakkerij In de Soete Suikerbol, geserveerd met seizoensdip & aioli

Pomodori | € 7,25

Soep van pomodori-tomaat met pesto, geserveerd met een ambachtelijk broodje

Soep van het Seizoen | zie specialkaart

Soep passend bij het seizoen, geserveerd met een ambachtelijk broodje

Carpaccio | € 11,50

Carpaccio van ossenhaas met Old Amsterdam, cherrytomaatjes, pittenmelange, rucola & truffelmayonaise geserveerd met een ambachtelijk broodje

Champignons Dordogne | € 9,50

Champignons in bierbeslag geserveerd met truffelmayonaise

Gerookte Zalm | € 11,50

Gerookte zalm met geroosterde sesamdressing, edamame sojaboontjes, cherrytomaatjes & krokante uitjes, geserveerd met een ambachtelijk broodje

 

Avocado | € 9,95

Tartaar van avocado waarin rode ui, peterselie, tomaat, een pepertje & sambal, geserveerd met granaatappel, abrikoos, krokante maïs, rucola & yoghurtdressing, geserveerd met een ambachtelijk broodje (dit gerecht is op verzoek vegan te verkrijgen)

Camembert to Share? | € 10,95 p.p.

Per persoon te bestellen of voor twee om te delen; pannetje camembert met truffelhoning, cashewnoten & cranberries, geserveerd met twee ambachtelijke broodjes per persoon

Sharing Entrée | € 13,95 p.p.

Een voorgerecht voor twee personen met een verzameling van de voorgerechten:
Pomodori, Carpaccio, Champignons Dordogne aangevuld met
Gerookte Zalm met geroosterde sesamdressing, edamame sojaboontjes,
cherrytomaatjes & krokante uitjes,
geserveerd met een ambachtelijk broodje per persoon

Dinerkaart | Maaltijdsalades

Kijk voor onze selectie van maaltijdsalades bij de lunch gerechten

Dinerkaart | Hoofdgerechten

vanaf 12.00 uur
Saté Varkenshaas of Kippendij | € 13,95 / € 14,95

Spies met gemarineerde varkenshaas of kippendij, geserveerd met satésaus, krokante uitjes, Indonesische kroepoek, frites & salade

Biefstuk | € 17,50

Gebakken biefstuk met kruidenboter, geserveerd met frites & salade

Spareribs | € 16,75

Zoet-pikant gemarineerde spareribs geserveerd met ambachtelijke aioli, geserveerd met frites & salade

 

Indian Curry | € 15,75

Gele curry met kippendij, peultjes, bataat, paprika, lente-ui en mango, geserveerd met sambalrijst, knoflook-naanbrood & salade (dit gerecht is op verzoek vegan te verkrijgen)

Vega Taartje | € 14,95

Seizoenstaartje uit de oven, geserveerd met kruiden-roomkaas, frites & salade

Chinatown | € 21,95

Gebakken malse ossenhaaspuntjes in oosterse saus met bosui, taugé, paprika en shiitakes, edamame sojaboontjes, geserveerd met sambalrijst & salade

Specials

vanaf 17.00 uur
Tournedos  | € 23,95

Ossenhaas uit de pan geserveerd met een zachte gorgonzolasaus, op in knoflook & rode peper gemarineerde tagliatelle, met geroosterde cherrytomaatjes

Tagliatelle Gamba’s | € 22,95

Tagliatelle met garnalen gestoofd in knoflook-roomboter, chili, rode peper & limoen met geroosterde cherrytomaatjes

Zalmfilet | € 22,95

Zalmfilet uit de oven op smaak gebracht met Japanse kruiden & Teriyaki-saus, geserveerd op oosters gemarineerde pasta met geroosterde cherrytomaatjes

Sharing Paris (vanaf 2 personen) | € 21,95 p.p.

Spareribs met zoet-pikante marinade,
Gele curry met kippendij, bataat, paprika, bosui & mango
Biefstuk geserveerd met ambachtelijke kruidenboter,
Varkenshaas met satésaus, krokante uitjes & Indonesische kroepoek,
geserveerd met frites

Sharing Deluxe (vanaf 2 personen) | € 28,95 p.p.

Ossenhaas uit de pan geserveerd met zachte gorgonzolasaus,
Zalmfilet uit de oven op smaak gebracht met Japanse kruiden & Teriyaki-saus,
Gele curry met kippendij, peultjes, bataat, paprika, lente-ui en mango met knoflook-naanbrood &
Garnalen gestoofd in knoflook-roomboter, chili, rode peper & limoen,
geserveerd met frites

U kunt kiezen voor de volgende opties

Een bakje extra frites, groente, aardappel-gratintaartjes (2),
gemarineerde tagliatelle, rijst of salade bij uw gerecht | € 2,75

In plaats van frites:
Aardappel-gratintaartjes (2) | in knoflook & rode peper gemarineerde tagliatelle | € 2,25

 

Desserts

Crème Brûlée | € 7,75

Ambachtelijke crème brûlée met de smaak van het seizoen in combinatie met een
bijpassende ijssoort, geserveerd met slagroom

Nuts & Caramel | € 7,50

Coupe met softijs, notencrunch, zeezout-karamelsaus & een amandelkletskop,
geserveerd met slagroom

Red Fruit | € 7,75

Softijs met rood fruit & Bastogne-crunch, geserveerd met slagroom

Paris Blanche | € 7,50

Coupe softijs met pure chocoladesaus & een amandelkletskop, geserveerd met slagroom

vanaf 17.00 uur
Pancakes | € 7,75

Pancakes met een saus van aardbeien, bosvruchten, blauwe bessen, vanilleroom & marshmellows

Kaasplankje | € 13,95

In samenwerking met Spicebrush de Proeverij & Het Kaaslokaal een mooie selectie van vijf kaasjes, begeleid door een garnituur van het seizoen