Menukaart | Grand café restaurant de Paris

= vegetarisch gerecht of vegetarische optie

Lunchkaart

van 10.00 - 16.00 uur

Maïs-, meergranenbol of lunchsalade...

Zalm | € 14,25

Gerookte zalm, geroosterde sesamdressing, edamame sojaboontjes, cherrytomaatjes, krokante uitjes & rucola 

Carpaccio | € 12,75

Carpaccio van ossenhaas met Old Amsterdam, pittenmelange, cherrytomaatjes, rucola & truffelmayonaise 

Avocado | € 11,50

Tartaar van avocado waarin rode ui, peterselie, tomaat, een pepertje & sambal, geserveerd met cranberries, krokante maïs, rucola & limoenmayonaise (dit gerecht is op verzoek vegan te verkrijgen)

Tonijn | € 10,75

Tonijnsalade volgens eigen recept met augurk, dille, rode ui, ei, rucola & tonijnmayonaise

Smokey Chicken | € 11,50

Gerookte kipfilet, Old Amsterdam, cherrytomaatjes, geserveerd met rucola & kerrie-mangomayonaise

Geit | € 12,50

Geitenkaas uit de oven met crème de balsamico, walnoten, cranberries, cherrytomaatjes & rucola

Yakitori | € 16,25

Malse ossenhaaspuntjes, gebakken op oosterse wijze, met kastanjechampignons, bosui, paprika, taugé, sesamzaadjes, edamame sojaboontjes & rucola

Thaise Kip | € 11,95

Gebakken gemarineerde kippendij, taugé, bosui, cashewnoten, cherrytomaatjes, geserveerd met chili-dressing & rucola

MAALTIJDSALADES

De gerechten uit de categorie hierboven zijn tegen een meerprijs van vier euro ook verkrijgbaar als een maaltijdsalade.

LUNCH DE PARIS | € 14,50

Soep van pomodori & 3 Provençaalse sneetjes belegd met:
Ambachtelijke licht pittige eiersalade, Kroket van de Bourgondiër & Gerookte kipfilet met mango-kerriemayonaise

Tosti’s op luxe Provençaals brood

Ham, kaas of ham & kaas | € 6,95
Ham, kaas & ananas| € 7,95

Uitsmijters op luxe Provençaals brood

Carpaccio  | € 13,95

3 spiegeleieren op carpaccio met pesto & Old Amsterdam

Beenham | € 11,95

3 spiegeleieren met beenham & gegratineerd met oude kaas

Kroketten van de Bourgondiër

1 of 2 kroketten op brood | € 7,50 / € 11,50
1 of 2 kroketten met frites |€ 8,50 / € 12,50

Onze kroketten zijn er ook in een vegetarische variant! 

Soepen met ambachtelijk broodje

Soep van het seizoen | Zie specialkaart
Soep van pomodori-tomaat met pesto | € 7,25

Tartes Flambées

Combinatie van pizza- en brooddeeg belegd met crème fraîche & rucola, gegratineerd met kaas aangevuld met naar keuze:

Geitenkaas, crème de balsamico, walnoten, cranberries & cherrytomaatjes | € 13,50
Gerookte kipfilet, Old Amsterdam, cherrytomaatjes & kerrie-mangomayonaise | € 11,50
Gerookte zalm, rode ui & geroosterde sesamdressing | € 13,95
Carpaccio van ossenhaas, Old Amsterdam, pittenmelange, cherrytomaatjes & truffelmayonaise  | € 13,50

Kinderkaart

Uitsluitend tot 12 jaar
Voor de lunch | € 2,95

Boterham met ham, kaas, jam, pindakaas of hagelslag

Kinderpannenkoekje of poffertjes | € 5,95

Pannenkoekje geserveerd met stroop & poedersuiker of poffertjes met roomboter & poedersuiker

Minisoepje | € 4,00

Minisoepje van tomaat met pesto

Hoofdgerechtjes

Frites, salade en appelmoes & keuze uit:

Kipnuggets, kroket, kaassoufflés of mini-frikandellen | € 8,95
Biefstukje, sateetje, sparerib, vissticks | € 9,95

Kinderijsje | € 4,95

Softijs in kinderbeker met slagroom

Dinerkaart | Voorgerechten

vanaf 17.00 uur
Brood op de Plank | € 7,50

Naar keuze een grote maïsbol of desem-netelbol van Bakkerij In de Soete Suikerbol, geserveerd met seizoensdip & aioli

Pomodori | € 7,25

Soep van pomodori-tomaat met pesto, geserveerd met een ambachtelijk broodje

Soep van het Seizoen | zie specialkaart

Soep passend bij het seizoen, geserveerd met een ambachtelijk broodje

Carpaccio | € 11,95

Carpaccio van ossenhaas met Old Amsterdam, cherrytomaatjes, pittenmelange, rucola & truffelmayonaise geserveerd met een ambachtelijk broodje

Champignons Dordogne | € 9,50

Champignons in bierbeslag geserveerd met truffelmayonaise

Gerookte Zalm | € 12,50

Gerookte zalm met geroosterde sesamdressing, edamame sojaboontjes, cherrytomaatjes & krokante uitjes, geserveerd

Avocado | € 10,75

Tartaar van avocado waarin rode ui, peterselie, tomaat, een pepertje & sambal, geserveerd met cranberries, krokante maïs, rucola, limoenmayonaise & een ambachtelijk broodje (dit gerecht is op verzoek vegan te verkrijgen)

Sharing Entrée | € 13,95 p.p.

Een voorgerecht voor twee personen met een verzameling van:
Soepje van pomodori-tomaat met pesto,
Carpaccio met Old Amsterdam, cherrytomaatjes, pittenmelange en truffelmayonaise,
Gerookte zalm, sesamdressing, sojaboontjes, cherrytomaatjes en krokante uitjes,
Champignons in bierbeslag met truffelmayonaise,
geserveerd met rucola & een ambachtelijk broodje per persoon

Dinerkaart | Maaltijdsalades

Kijk voor onze selectie van maaltijdsalades bij de lunch gerechten

Dinerkaart | Hoofdgerechten

vanaf 12.00 uur
Varkenshaas | € 13,95

Spies met gemarineerde varkenshaas, geserveerd met satésaus en Indonesische kroepoek of een romige saus van paddenstoelen en een vleugje truffel (+ € 2,00), frites & salade

Kippendij | € 14,95

Spies met gemarineerde kippendij, geserveerd met satésaus, krokante uitjes, Indonesische kroepoek, frites & salade

Biefstuk | € 17,95

Gebakken biefstuk met kruidenboter of een romige saus van paddenstoelen en een vleugje truffel (+ € 2,00), geserveerd met frites & salade

Spareribs | € 16,95

Langzaam gegaarde spareribs met zoete sesam-marinade, geserveerd met ambachtelijke aioli, frites & salade

Indian Curry | € 15,95

Kruidige maar zachte Indiase curry met kippendij, bataat, paprika, lente-ui en courgette, geserveerd met sambalrijst, knoflook-naanbrood & salade (dit gerecht is op verzoek vegan te verkrijgen)

Vega pasta | € 14,95

Linguine met een romige saus van pesto en champignons, geserveerd met cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas & rucola

Chinatown | € 21,95

Gebakken malse ossenhaaspuntjes in oosterse saus met bosui, taugé, paprika, kastanjechampignons & edamame sojaboontjes, geserveerd met sambalrijst & salade

Specials

vanaf 17.00 uur
Tournedos | € 23,95

Ossenhaas uit de pan geserveerd met een romige saus van paddenstoelen en een vleugje truffel, geserveerd met gepofte cherrytomaatjes en geroosterde krieltjes met knoflook, rozemarijn & tijm

Linguine Gamba’s | € 22,95

Garnalen gestoofd in knoflook-roomboter, chili, rode peper & limoen, geserveerd met gemarineerde linguine pasta met knoflook en rode peper, gepofte cherrytomaatjes & rucola

Zalmfilet | € 23,95

Zalmfilet uit de oven met Teriyaki-saus, geserveerd met gemarineerde linguine pasta met knoflook en rode peper, rucola & gepofte cherrytomaatjes

Sharing Paris (vanaf 2 personen) | € 22,50 p.p.

Gebakken biefstuk met kruidenboter,
Gemarineerde varkenshaas met satésaus, krokante uitjes & Indonesische kroepoek,
Langzaam gegaarde spareribs met zoete sesam-marinade,
Kruidige maar zachte Indiase curry met kippendij, bataat, paprika, courgette & lente-ui,
geserveerd met frites & knoflook-naanbrood
soja lactose pinda schaaldier selderij mosterd sesam ei lupine gluten

U kunt verder nog kiezen uit de volgende extra’s

Een bakje dagverse groente, geroosterde krieltjes met knoflook, rozemarijn & tijm, gemarineerde linguine pasta met knoflook en rode peper, sambalrijst, salade of een extra bakje frites bij uw gerecht | € 2,75
Kiest u gemarineerde pasta of geroosterde krieltjes ter vervanging van frites dan rekenen wij € 2,25

Desserts

Crème Brûlée | € 7,95

Ambachtelijke crème brûlée met de smaak van het seizoen in combinatie met een bijpassende ijssoort, geserveerd met slagroom

Nuts & Caramel | € 7,95

Coupe met softijs, notencrunch, zeezout-karamelsaus & een amandelkletskop, geserveerd met slagroom

Coupe Pornstar Martini | € 7,95

Softijs met coulis van passievrucht, witte chocoladekrullen, slagroom & een amandelkletskop

Paris Blanche | € 7,75

Coupe softijs met romige pure chocoladesaus, een amandelkletskop & slagroom

vanaf 17.00 uur
Kaasplankje | € 13,95

In samenwerking met Spicebrush de Proeverij & Het Kaaslokaal een mooie selectie van vijf kaasjes, begeleid door een garnituur van het seizoen